Pytanie 1: Czy szybkość złożenia wniosku ma znaczenie w rekrutacji?
Odpowiedź 1: Nie, nie ma. Rekrutacja trwa do 23 września i po jej zakończeniu wybierane będą te zgłoszenia, które otrzymały najwyższą punktację, a nie te, które szybciej się pojawiły.
Pytanie 2: Czy jeżeli doktorant nie prowadził zajęć w języku angielskim, to nie może rekrutować się do Programu szkoleniowego JUP?
Odpowiedź 2: Może. Prowadzenie zajęć w języku polskim jest wystarczające. Jeśli dydaktyka nie była prowadzona w języku angielskim proszę nie załączać załącznika o prowadzeniu dydaktyki w języku angielskim.
Pytanie 3: Co zrobić, gdy nie można się zalogować i pojawia się niebieski ekran?
Odpowiedź 3: Problem można rozwiązać testując kilka sposobów:
pierwszy sposób: próbuj zalogować się za pomocą trybu incognito
drugi sposób: zmień przeglądarkę
trzeci sposób: jeśli jesteś również pracownikiem uj i posiadasz dwa maile w domenie uj zaloguj się za pomocą maila pracowniczego a nie doktoranckiego.
Pytanie 4: W jaki sposób dodać załączniki wymagane podczas rekrutacji do Programu?
Odpowiedź 4: Załączniki można dodać na dwa sposoby.
Pierwszy z nich to poprzez link, który będzie znajdował się na trzecim, ostatnim ekranie rekrutacji do Programu zaraz po bilansie kompetencji i formularzu rekrutacyjnym w Portalu Rekrutacyjnym ZintegrUJ.
Drugi sposób to poprzez link, który przyjdzie na maila, po potwierdzeniu rejestracji.
Pytanie 5: W jaki sposób można potwierdzić rejestrację?
Odpowiedź 5: Można to zrobić na dwa sposoby.
Pierwszy z nich, to poprzez kliknięcie przycisku potwierdzającego rejestrację na trzecim, ostatnim ekranie rekrutacji do Programu w Portalu Rekrutacyjnym ZintegrUJ.
Drugi to kliknięcie przycisku potwierdzającego rejestrację w Profilu uczestnika znajdującym się w Portalu Rekrutacyjnym ZintegrUJ.
Pytanie 6: Ile godzin szkoleń obligatoryjnych należy zrealizować, aby ukończyć Program i otrzymać dyplom?
Odpowiedź 6: Należy zrealizować 80 godz. dydaktycznych, aby ukończyć Program i otrzymać dyplom.
Pytanie 1: Jaki ośrodek wybrać w celu realizacji zagranicznego stażu lub wizyty studyjnej zagranicznej, czy jest jakaś lista ośrodków?
Odpowiedź 1: Ośrodek należy wybrać z listy rankingu QS.
Pytanie 2: Ile szkoleń obligatoryjnych należy zrealizować, aby móc wziąć udział w rekrutacji na staże/wizyty studyjne?
Odpowiedź 2: Należy zrealizować cztery szkolenia obligatoryjne w wymiarze 10 godz. dyd. każde, po jednym z czterech kompetencji.
Pytanie 3: Czy po utracie statusu doktoranta w trakcie trwania Programu można nadal skorzystać z wyjazdu na staż lub wizytę studyjną?
Odpowiedź: Tak, jest to możliwe, aczkolwiek wiąrzę się z trochę inną procedurą składania wniosku wyjazdowego.
Pytanie 4: Czy ośrodek do odbycia stażu bądź wizyty studyjnej należy wybrać samodzielnie?
Odpowiedź 4: Tak, po stronie doktoranta leży wybór ośrodka oraz kontakt z nim w celu uzgodnienia warunków stażu/wizyty studyjnej.